OM ALFABETDYR

Annesofie fra Alfabetdyr

HISTORIEN OM DYRENE OG PIGEN BAG

Det var ikke med vilje jeg blev selvstændig. Det har aldrig været et kæmpe ønske jeg havde om at starte en virksomhed op for mig selv. Planen var at jeg skulle blive færdig med designskolen og derefter ud og få en masse erfaring. Erfaring har jeg fået, men ikke helt efter planen - og jeg kunne ikke have ønsket mig nogen bedre måde at have erhvervet mig den på! 

Her kan du læse historien om hvordan Alfabetdyr startede fra at være en leg i et tog, til at være mit levebrød og pigen bag.

LEGEN I TOGET

Jeg var faktisk ikke i et særligt godt humør, da jeg sad i toget på vej hjem til Jylland fra et besøg i København. Turen var ikke gået som planlagt, der var larm og gråd i toget - og jeg havde aller mest brug for ro! 

Overfor mig sad en mor med sin datter, igang med at lege en leg. Datteren var omkring den alder hvor man starter i skole, og netop også derfor tror jeg de øvede alfabetet og dets mange bogstaver. Legen gik ud på at moderen sagde et bogstav, og datteren skulle så svare med et navn og et dyr med selv samme begyndelsesbogstav. Legen var så sød, at jeg måtte huske den til når jeg en skønne dag selv skal have børn. 

ANNESOFIE - "ALFABETDYRS MOR"

Da jeg startede med at tegne de første dyr, gik jeg på TEKO designskole (Idag kendt som VIA design) hvor jeg læste Visual Fashion Communication. 

Da legen fra toget en aften poppede op i mit hovede begyndte jeg at tegne de første dyr. Jeg postede dem på min private Instagram profil. Der var en overraskende stor interesse for dem, og flere ville gerne have dem som plakater på børneværelset, så jeg tænkte "hvorfor ikke" og fik de første bestillinger ind - dette var de første navnetavler.
En af mine følgere spurgte til hvad jeg kaldte dyrene - hvilket jeg slet ikke havde tænkt på. Så uden større omtanke skrev jeg "Alfabetdyr", og det har de heddet lige siden.

Jeg tegnede nu dyr i min fritid efter skole og sendte glad plakater til mine få men gode kunder ca. hver anden dag. Jeg boede i Herning på dette tidspunkt og skulle cykle 3 km. for at komme til nærmeste posthus, men det gjorde jeg med glæde!

Det er fra TEKO jeg har alle mine uddannelser. Jeg startede i en alder af 16 år, på Beklædningshåndværker uddannelsen og tog efterfølgende overbygningen som Design teknolog. Da jeg i min bachelor pludselig fik enormt travlt med Alfabetdyr valgte jeg at holde et års orlov for at fokusere på min virksomhed - det var med at smede imens jernet var varmt!

Orlov blev det ikke, for jeg kom aldrig tilbage på skolebænken igen.

TOG SPRINGET

I starten af 2014 hørte jeg for første gang om et designmarked for nye upcoming brands - Finders Keepers. Jeg meldte mig til, fik en stand og havde nu en god platform til at komme ud med Alfabetdyr. Til markedet fik jeg designet endnu en plakat, så det ikke kun var mine navnetavler jeg stod med - det var her ABC plakaten blev til.

En kammerat mente jeg også manglede en webshop, da han ikke syntes mine dyr skulle sælges via en Instagram profil. Det fik han ret i og på få uger fik han bygget mig en fin lille webshop - og det er jeg ham evigt taknemlig for! 

En lidt kold forårsdag i 2014 kom mailen så: Tillykke med dit nye CVR nr. En virksomhed var blevet født, og den var min!

Alfabetdyr har haft til huse flere forskellige steder, både i Herning, Aarhus og Silkeborg.
I Februar 2016 åbnede jeg min første butik - BIKSN i Silkeborg. Det er her jeg sidder til dagligt og arbejder ude i baglokalet, når der ikke er kunder ude i butikken.  

DRØMMEN VOKSER DAG FOR DAG

Jeg bestræber mig altid på at lave moderne kvalitets produkter til jer og jeres mindste, samt yde den bedste service jeg kan.

Jeg har to mottoer som jeg altid lever efter hos Alfabetdyr:

"Jeg designer til børnene, for forældrene"
Produkterne skal fange børnenes opmærksomhed og interesse, men det må stadig gerne se smukt og stilfuldt ud på børneværelset.

&

"Du skal behandle andre som du selv vil behandles"
Når du køber dine produkter hos Alfabetdyr, er det mig der svarer på dine mails, pakker din bestilling og sørger for at netop DU får den bedste oplevelse ved at handle hos Alfabetdyr. Præcis som jeg ville ønske at det var at handle hos andre.

Idag har Alfabetdyr fået endnu flere produkter og er vokset sig fra at være plakatmager til at have mange forskellige produkttyper på hylderne. Mit hjerte har papiret kært, men hvem ved? Måske jeg engang i fremtiden får brug for min Beklædningshåndværker uddannelse.

Jeg møder konstant positive og venlige mennesker på min vej med Alfabetdyr, det er jeg enormt taknemlig for! Det betyder alverden at i støtter mine projekter, at i vil følge min rejse på de sociale medier og især at i køber Alfabetdyrs produkter! Hver gang der kommer en bestilling ind på webshoppen, eller en forhandler bestiller nye varer hjem, så får jeg lyst til at lave en lille "happy dance". Den følelse tror jeg aldrig forsvinder, for Alfabetdyr er og bliver mit lille hjertebarn! ♡

 


 

OM DYRENE, KVALITETEN OG PLAKATERNE

Alle dyr bliver tegnet med kærlighed og på opfordringer fra jer kunder, så i kan få præcis den plakat, til jeres lille, som i drømmer om. Med Alfabetdyr forsøger jeg altid i mine tegninger at afbillede børns glæde, nysgerrighed, barnlighed og humor i dyrenes udtryk. Ingen af dyrene har mund - hvilket gør at du som beskuer selv kan tillægger dem følelser, er den glad, ked af det, nysgerrig? Prøv at se hvad du får ud af dem.. Løverne hos Alfabetdyr er de eneste tegninger der er kønsbestemt, ellers bliver alle dyrene tegnet ud fra at være unisex, så de passer til en hver.

Alfabetdyrene er tegnet så de alle er unisex

Kan du se det? Vaskebjørnen kan både være til en dreng, men også til en lille pige - det kommer helt an på hvad du sætter den sammen med.

PLAKATERNE

Alle plakaterne bliver produceret i Danmark, jeg har personligt ved hver eneste plakat for at kontrollere at kvaliteten lever op til den ønskede standarter. Papiret som Alfabetdyr printer på har en smuk struktur og er ubestrøget, der giver papiret et mat look. Papiret er en knækket hvid, så den hænger smukt på en hvid væg, uden at lyse op, som et bleget stykke papir ville gøre. Denne struktur giver også dyrene et blødt og lækkert udtryk!

OPHAVSRET/COPYRIGHT

Alfabetdyr har ophavsretten til alle plakater og varer i sortimentet. Det er ikke tilladt at kopiere.
Billeder brugt på hjemmesiden er enten ejet af Alfabetdyr, eller lånt efter aftale, og må ikke kopieres.